18 Απρ 2008

"Κυβέρνηση της Αριστεράς με επίκεντρο ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ"

Με σημαντική καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων, λάβαμε και δημοσιεύουμε δύο κείμενα του ανένταχτου συντρόφου Θ. Μαράκη για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο αποτελεί συνεισφορά στο διάλογο για την 1η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, και το δεύτερο θα δημοσιευθεί σε επόμενη ανάρτηση.
Υπενθυμίζουμε ότι το blog "ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ" είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα ενημέρωσης, προβληματισμού και διαλόγου, και περιμένουμε κείμενα προς δημοσίευση από κάθε Νεοσμυρνιώτη και Νεοσμυρνιώτισσα, είτε είναι μέλος κάποιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, είτε φίλος/η του ΣΥΡΙΖΑ, είτε απλά ενεργός πολίτης.

Συντακτική Ομάδα

~~~~~

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ

του Θ. Μαράκη

Το πιο σημαντικό θέμα με το οποίο ωφελεί να ασχοληθεί η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τολμηρός στόχος «για μια κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού με επίκεντρο την αριστερά». Γιατί είναι θέμα που απασχολεί την κοινωνία, δίνει διέξοδο και προοπτική στην αριστερή στροφή.

Ο Λαός δεν θέλει το δικομματισμό, την πολιτική του, τη σαπίλα των σκανδάλων. Θέλει μια κυβέρνηση τη Αριστεράς, ικανή να ανατρέψει την νεοφιλελεύθερη πολιτική και να εφαρμόσει την πολιτική της, το πρόγραμμά της προς όφελος του Λαού και των Εργαζομένων.

Η πρόταση του σ. Αλαβάνου είναι ένα βήμα μπροστά. Απαντά στο αίτημα του Λαού. Μετατρέπει την ψήφο διαμαρτυρίας σε ψήφο θετική, εξουσίας. Έχει όμως ασαφή στοιχεία που αφήνουν ερωτήματα. Θέλει διόρθωση, πρέπει να γίνει πιο καθαρή. Τι σημαίνει η «Αριστερά στο επίκεντρο του μεγάλου συνασπισμού»; Γιατί είδους κυβέρνηση μιλάμε;

Η πανελλαδική σύσκεψη, οι συνιστώσες, οι ανένταχτοι, το αριστερό ρεύμα μέσα στο ΣΥΝ χρειάζεται να στηρίξουν κριτικά ή ως έχει την πρόταση του σ. Λαφαζάνη στα ΝΕΑ 9.2.08, όπου υποστηρίζει: «Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε το σημερινό σύστημα, αλλά να το αλλάξουμε. Αγωνιζόμαστε για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα στηριχθεί στη συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων και σε δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου που διαφοροποιούνται από τις επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ [….] με ορίζοντα το Σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία».

Η πρόταση χρειάζεται να υποστηριχθεί και από την αντικαπιταλιστική αριστερά, γιατί, αν η πλειοψηφία της σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο ΣΥΝ υιοθετήσουν αυτήν την πρόταση, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στο δρόμο για την συγκρότηση αντικαπιταλιστικού κόμματος στην Ελλάδα.

Ο πολιτικός στόχος κυβέρνησης της Αριστεράς θα βοηθήσει πολύ την άποψη που ζητά την συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Γιατί ο πολιτικός στόχος είναι αυτός που θα κινήσει και ενεργοποιήσει, όχι το σύνολο της κοινωνίας, αλλά κατ΄ αρχήν τα πιο ενεργά στοιχεία της νεολαίας και τους παλιούς της μεγάλης, αλλά έμπειρης κατηγορίας των ανενεργών. Όλοι θέλουν να παλέψουν για να φύγει η δεξιά και η δεξιά αντιπολίτευση. Σ΄ αυτήν την προοπτική θα ζητήσουν φορέα στράτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να κινηθεί με ομάδες πρωτοβουλίας, Τοπικές Οργανώσεις σε γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.

Η συμμετοχή στη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει τις αναλογίες της εποχής του 1974, της αυτο-οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε στην εποχή μας και η εποχή μας, έδωσε τη συγκρότηση του Φόρουμ και του Αντιπολεμικού Κινήματος με γενικές συνελεύσεις σε γειτονιές, όπου η συμμετοχή κυμαινόταν την περίοδο της έντονης δράσης από 50 έως και πάνω από 100 άτομα. Να μην την υποτιμήσουμε την εποχή μας. Αλλά να μην πάρουν και τα μυαλά μας αέρα.

Το «Αγωνιζόμαστε για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα στηριχθεί στη συνεργασία όλων των Αριστερών δυνάμεων κλπ.» χρειάζεται η Πανελλαδική Σύσκεψη να την κάνει κάλεσμα με πρώτο παραλήπτη την ηγεσία του ΚΚΕ και έπονται –με την καλή έννοια- όλες οι οργανώσεις της Αριστεράς και βέβαια σ΄ όλους αυτούς που ανοιχτά διαφοροποιούνται, με κατεύθυνση προς τα αριστερά από τις επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Η ανταπόκριση θα είναι ένα τεστ για όλη την Αριστερά.

Η πρόταση, συνδυασμένη με το ενότητα στη δράση αποκτά δυναμική, όπου μπορεί στο πεδίο των αγώνων να επιταχύνει την κρίση του δικομματισμού. Κρίση η οποία εξελίσσεται χωρίς η Αριστερά να έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν πρέπει να καιροσκοπούμε, δεν πρέπει να αφήσουμε στο κεφάλαιο να βρει λύσεις, γιατί ήδη τα επιτελεία του, τις αναζητούν. Χρειάζεται να κινηθούμε γρήγορα.

Η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να βγει με ένα σύνθημα για καμπάνια: «Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των Αριστερών δυνάμεων με επίκεντρο ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ»

(26-2-2008)
Θ. ΜΑΡΑΚΗΣ

2 σχόλια:

Sun είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΣΑΣ

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΛΑΟΝ

Ελληνικέ Λαέ!



Από της 6ης πρωινής σήμερον προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξις και η ασφάλεια καθ' άπασαν την επικράτειαν,

την διακυβέρνησιν της χώρας ανέλαβε ισχυρή τρόικα εκ των σοβαρών και υπευθύνων πολιτικών δυνάμεων της χώρας αποτελουμένη εκ των:



Στρατηγού: Γεωργίου Καρατζαφέρη

Κομαντάτε: Αλέκας Παπαρήγα

Κουραδάντε: Ευάγγελου Βενιζέλου
(επελέγη αντί του χλιαρού ειρηνοποιού Γιωργάκη ο οποίος για μία ακόμη φορά έχασε την ευκαιρία ο καημένος!)



ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ:



1) Σύσσωμη η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ εξορίζεται στο Άγιον Όρος ώστε να μεταμεληθεί για τα κρίματά της και αφού λάβει την θεία Ευλογία από τους Αγίους Πατέρες Εφραίμ & Σια Α.Ε. να επανέλθει στο μέλλον δριμύτερη!

2) Τίθενται εκτός Νόμου οι διάφοροι Συριζαίοι, Τσιπραίοι και γενικώς όσοι δεν μας γεμίζουν το μάτι για αμιγώς «νοικοκυραίοι»

3) Διατάσσονται οι μαθητές, φοιτητές και λοιποί εχθροί του συστήματος να επιστρέψουν αμέσως στα ειδυλλιακά Εκπαιδευτικά τους Ιδρύματα όπου όλα ως γνωστόν λειτουργούν άψογα!

4) Οι γονείς τους όταν γυρίζουν στο σπίτι από την δουλειά (όσοι έχουν ακόμη τέτοια.), απαγορεύεται να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από να παρακολουθούν τηλεόραση και ιδιαιτέρως τους υπεύθυνους προπαγάνδας: Πρετεντέρη, Τρέμη, Τράγκα .(όσοι δεν μπορούν να αποβάλλουν τα «αριστερά» τους σύνδρομα μπορούν να βλέπουν παράθυρα με τη Λιάνα Κανέλη ώστε να εμπεδώσουν το γιατί ταυτίζονται με τους πρεζέμπορους!)



Όσοι δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω θα πυροβολούνται ακαριαία από αδέσποτες σφαίρες που θα εξοστρακίζονται προς πάσα κατεύθυνση!

Sun είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Μετά τα Δραματικά Γεγονότα που έζησε η Ελληνική Νεολαία τις Τελευταίες Ημέρες,

η Ηγεσία της Ελληνικής Εκκλησίας Αισθάνεται την Ανάγκη να συμμετάσχει στην

διαμαρτυρία-διαδήλωση που θα γίνει στο Κέντρο της Πρωτευούσης.

Κατά την Συνεδρίασιν ετέθη το Σοβαρότατο Πρόβλημα της μη Εμπλοκής των

Ιερωμένων με Αναρχικά στοιχεία και Κουκουλοφόρους, καθ’ ότι η περιβολή των

Ιερέων Δύναται κάλλιστα να Παραλλαγεί με τας Μαύρας Περιβολάς των Κουκουλοφόρων.

Στο Ανωτέρω πρόβλημα έδωσε την Πρέπουσαν λύσιν ο Άγιος Αδερφός Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Επικοινωνήσας με τον Περισσόν έλαβεν την άδεια ίνα συνταχθώσι οι Ημέτεροι Ιερείς εις τας

Ασφαλείς-Περιφρουρημένας Γραμμάς του ΚΚΕ.

Ως δε διαβεβαίωσαν τον Αδερφόν εκ του Περισσού, η ΠΟΜΠΗ θα ακολουθήσει την

Ασφαλήν Πορείαν της Οδού Πειραιώς και μετά την Καθιερωμένη Στάση εις Πλατείαν

Κουμουνδούρου, θα συνεχίσει προς Πειραιάν καταλήγοντας εις Τουρκολίμανον

Ίνα πίωμεν μετά των Συνοδοιπόρων μας ένα Ουζάκι.

Επίσης ανεκοίνωσαν εις Ημάς όπως Εξαπτέρυγα και άλλα Θρησκευτικά Λάβαρα,

θα κρατήσουσι, αφ’ ενός μεν η Κυριά Κανέλλη μετά Παλαιών Συμμαθητριών της εκ του

Παρθεναγωγίου Κολωνακίου, εφ’ ετέρου δε Ευπρεπείς Νεολαίοι.

Επίσης μαζί μας θα Πορευθεί Αντιπροσωπία εκ του Αγίου Όρους εκπροσωπώντας

Άπασας τας Μονάς με επικεφαλής τον Πατέρα Εφραίμ.



Ευελπιστούμεν Προσευχόμενοι ότι η Έκβασις της Συμμετοχής μας εις την Πορείαν

ταύτην θα είναι Ειρηνική.



Ο Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου

Άνθιμος Θεσσαλονίκης.