1 Απρ 2008

Ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της στρατιωτικοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, εντελώς αυθαίρετα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της στρατιωτικοποίησης της Ε.Ε. και της δημιουργίας ευρωστρατού. Οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται αποφασιστικά ενάντια στη στρατιωτικοποίηση της Ε.Ε., τη δημιουργία ευρωστρατού και τη συνταγματική συνθήκη. Λέει όχι στην Ευρώπη του πολέμου, του νεοφιλελευθερισμού, του ρατσισμού, όχι στην Ευρώπη-φρούριο. Δικό μας όραμα είναι η Ευρώπη της δημοκρατίας, της λαϊκής ευημερίας, των δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους. Η Ευρώπη της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της οικολογικά βιώσιμης ανάπτυξης, του φεμινισμού, της ελευθερίας, της προόδου και του σοσιαλισμού.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
31/3/2008

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιό ντοκουμέντο του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται η ανακοίνωση του γρ.τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον ευρωστρατό? Διότι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο για το ΝΑΤΟ την ΕΕ και όλα τα διεθνή ζητήματα.
Ποιά μέτρα έλαβαν τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του εξέχοντος στελέχους του που εκφράζει αυθαίρετες απόψης σε ένα τόσο κομβικής σημασίας θέμα?
Μ.Α.

ΣΥΡΙΖΑ Νεας Σμυρνης είπε...

Αγαπητέ/ή Μ.Α.

Ένα μέρος των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξωτερικής πολιτικής μπορείτε να βρείτε στη διακήρυξή του, όπως παρουσιάστηκε στις 22 Ιουνίου 2007 (υπάρχει και στην κεντρική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ). Προφανώς, κάποιες θέσεις βρίσκονται υπό διαμόρφωση και θα οριστικοποιηθούν στο άμεσο μέλλον. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, η ανακοίνωση που διαβάσατε απηχεί υπάρχουσες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς δεν βγήκε αυθαίρετα.

Αναφορικά με τη δεύτερη ερώτησή σας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα αλλά συμμαχία κομμάτων και άρα δεν μπορεί να επιβάλλει μέτρα σε στέλεχος-μέλος μιας εκ των συνιστωσών του. Μπορεί όμως να δημοσιοποιεί την αντίθεσή του σε διαστρεβλώσεις των θέσεών του, όπως και έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
Σ.Ο. του Blog