16 Ιουλ 2008

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Κανείς δεν έχει το δικαίωµα να µας οδηγεί στα όρια της εξαθλίωσης. Δεν πρόκειται να συµβιβαστούµε µε τη µιζέρια που επιβάλλουν σε εµάς και τα παιδιά µας. Η ενεργοποίηση όλων µας είναι ο µόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγµατα. Παλεύουµε στα συνδικάτα µας, δηµιουργούµε κοινωνικά µέτωπα, απαιτούµε κοινωνική δικαιοσύνη, µαχόµαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν υποκύπτουµε στην τροµοκρατία που µας ασκούν λέγοντας ότι «δεν µπορεί να γίνει τίποτα».

Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την κατάσταση που μας πνίγει

Μπροστά στην κατάσταση που προκαλεί το κύµα της ακρίβειας απαιτούνται έκτακτα µέτρα για την ενίσχυση των εισοδηµάτων των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Για την ακρίβεια που αδειάζει τις τσέπες μας ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:

Ουσιαστικές αυξήσεις σε µισθούς και συντάξεις πέραν της Γενικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας. Άµεση χορήγηση διορθωτικού επιδόµατος στους µισθωτούς και συνταξιούχους (επιπλέον των αυξήσεων που προβλέπονται από τις Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας και την εισοδηµατική πολιτική της κυβέρνησης) µε στόχο να έχουµε κατώτερο µισθό σε αξιοπρεπή επίπεδα. Το διορθωτικό αυτό ποσό προτείνουµε να είναι 200 ευρώ το µήνα το 2008 για τους χαµηλόµισθους και χαµηλοσυνταξιούχους (ιδιωτικού και δηµόσιου τοµέα) και 100 ευρώ το 2009.

Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παράταση του χρόνου επιδότησης µέχρι την εύρεση δουλειάς. Απαγόρευση των απολύσεων στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Αύξηση της φορολογίας των µεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η Ελλάδα έχει από τους µικρότερους συντελεστές φορολόγησης επιχειρήσεων στην Ευρώπη, ενώ κάθε χρόνο αυξάνονται τα έσοδα από τη φορολόγηση των µισθωτών και συνταξιούχων.

Αυστηρό και ουσιαστικό κοστολογικό έλεγχο σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης και απαγόρευση των ανατιµήσεων σε ποσοστό µεγαλύτερο από την αύξηση των μισθών.

Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθµούς των Δήµων και των εισιτηρίων στα εξωτερικά και στα απογευµατινά ιατρεία των δηµοσίων νοσοκοµείων.

Έκπτωση από τη φορολόγηση εισοδήµατος του συνόλου των τόκων για την αγορά κύριας κατοικίας.

Πάγωµα των τιµολογίων των ΔΕΚΟ και των κοινωφελών υπηρεσιών µε ταυτόχρονη ανάκληση των υπέρµετρων αυξήσεων στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και στα διόδια.

Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του Δήμου Νέας Σμύρνης μέσω του ΔΣ του Νομικού Προσώπου, να μπουν τροφεία από τον Σεπτέμβρη 2008 στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Είναι απόφαση που αλλάζει τη μέχρι σήμερα πολιτική του Δήμου στο θέμα αυτό εφόσον κάτι τέτοιο δεν συμπεριλαμβάνονταν στις προγραμματικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, και η οποία εκτός των άλλων πάρθηκε χωρίς καμιά δημόσια διαβούλευση με τους γονείς.

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης να καταψηφίσουν την απόφαση αυτή άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους γονείς που έχουν παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου να παλέψουν μαζί μας για την ανάκληση της απόφασης.


ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: