15 Ιουλ 2008

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης

Την Πέμπτη 19/06/08, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη 4η Ανοικτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης με μεγάλη συμμετοχή φίλων και συντρόφων.

Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση και πήραν τον λόγο πολλοί ομιλητές και ομιλήτριες. Ανάμεσα στα άλλα:


1. Έγινε συνοπτική ενημέρωση για το κλίμα τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις από την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου στην Αθήνα.

2. Έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ της Ν. Σμύρνης την τελευταία περίοδο.

3. Προσδιορίστηκαν ως άξονες δράσης για την αμέσως επόμενη περίοδο: α) εξορμήσεις για την ακρίβεια και την υποστήριξη του λαϊκού εισοδήματος β) στήριξη των κινήσεων των πολιτών της πόλης μας για θέματα ποιότητας ζωής στην πόλη που βρίσκονται σε εξέλιξη.

4. Έγινε συζήτηση για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης στην δημόσια διαβούλευση για το στρατηγικό σχεδιασμό και το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δ. Ν. Σμύρνης την αμέσως επόμενη περίοδο (αποφασίστηκε να υπάρξει συγκεκριμένη παρέμβαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης).


Τέλος, τη Συνέλευση απασχόλησε ιδιαίτερα η στάση των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή οι οποίοι απείχαν κατά την ψηφοφορία για την Ευρωσυνθήκη, διαφοροποιούμενοι έτσι από την ομόφωνη κεντρική πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ (ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη, δημοψήφισμα ΤΩΡΑ
εκτιμώντας ότι αυτή η επιλογή των 4 βουλευτών δεν είναι σύμφωνη με τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βοηθά πολιτικά το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αντιθέτως του δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες. Από τις τοποθετήσεις, προέκυψε η θέληση της συνέλευσης για την διαμόρφωση και την αντίστοιχη δέσμευση για ενιαία στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ιδιαίτερα σε θέσεις που είναι κοινά αποδεκτές ή αφορούν κεντρικά πολιτικά ζητήματα.

Σήμερα, που η ακρίβεια καλπάζει, τα λαϊκά εισοδήματα συρρικνώνονται, και η ανεργία και η υποαπασχόληση φουντώνουν και το πολιτικό σύστημα είναι σε κρίση για τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα, ο κόσμος προσβλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παλεύει για τη δημιουργία ενός ενωτικού μετώπου κατά της ακρίβειας και της νέας λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: