12 Μαρ 2008

Απόλυτα επιτυχημένη η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες η συνέλευση της Τοπικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Με την παρουσία τους, πάνω από 100 άτομα κατέδειξαν την ανοδική πορεία του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Σμύρνη. Οι παρευρισκόμενοι δεν πτοήθηκαν ούτε από τη διακοπή του ρεύματος, αλλά αντίθετα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Κεντρικοί εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Σωκράτης Ματζουράνης και ο Τάσος Κορωνάκης. Στις περιεκτικές ομιλίες τους έδωσαν έμφαση στο ενωτικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο στόχο της συσπείρωσης των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά και ανένταχτων αριστερών. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα εναντίον του νεοφιλελευθερισμού, και ανέδειξαν τις αυξημένες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την επιτυχία αυτού του αγώνα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πλούσιος διάλογος με την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκόμενων. Αναφορές έγιναν στην πρόσφατη δημιουργία του Δικτύου Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην ανάγκη πλατιάς και οργανωμένης παρέμβασης στο συνδικαλιστικό χώρο και στους μετανάστες. Εκφράστηκε η ελπίδα η 1η Πανελλήνια Σύσκεψη να προσδώσει ισχυρότερα οργανωτικά χαρακτηριστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω π.χ. της αριθμητικής ανάπτυξης των Τοπικών Επιτροπών, της ανάδειξης της έννοιας του μέλους, της έκδοσης εντύπου, της ίδρυσης Γραφείου Τύπου κλπ. Επίσης, πολλές παρεμβάσεις έδωσαν έμφαση στον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των προτάσεών του για τον κοινωνικό μετασχηματισμό. Χαρακτηριστικά, τονίστηκε ότι η ευφορία από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις δεν πρέπει να καλύψει τις μικρές ή μεγάλες αδυναμίες που υπάρχουν στις προγραμματικές επεξεργασίες και στην πρόταση εξουσίας του. Κοινός παρονομαστής της συζήτησης ήταν η ικανοποίηση για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η πεποίθηση ότι η δράση του πρέπει να επικεντρωθεί στην οργάνωση των αντιστάσεων απέναντι στη νεοφιλελεύθερη επίθεση, απορρίπτοντας ρητά οποιαδήποτε κεντροαριστερά σενάρια και ενισχύοντας το ριζοσπαστικό, ενωτικό μήνυμα προς τις υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: