17 Ιουλ 2008

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Συζητάμε για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου μας. Καλό είναι που γίνεται μια καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης από τους δήμους. Επίσης, έστω και υπό τη απαίτηση του Νόμου, τίθεται επιτέλους το θέμα της συμμετοχής των δημοτών και των φορέων - εφόσον τίθεται από τον Νόμο το θέμα της δημόσιας διαβούλευσης με καθολική συμμετοχή.

Όπως προβλέπεται από τον εν λόγω Νόμο, η διαδικασία αυτή για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα των Δήμων αφορά στον πολύ συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο οι δημοτικές αρχές προτίθενται να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους έως το τέλος της 4ετίας, μιλάμε δηλαδή για μια λεπτομερή καταγραφή κυρίως των πόρων που θα διατεθούν για την υλοποίηση του προγράμματος και των βασικών αξόνων. Προβλέπονται 3 βασικές φάσεις στα πλαίσια αυτά - σήμερα εδώ, έχοντας παρακάμψει τη φάση που αφορά την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, συζητάμε για τους άξονες, τους στόχους και τις προτεραιότητες, ενώ έπεται η φάση που είναι κατά τη γνώμη μας και η πιο ουσιαστική και δεσμευτική, όταν δηλαδή θα μιλήσουμε και θα δεσμευτούμε για τα κονδύλια και για τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Θα θέλαμε να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα. Αναρωτιόμαστε -

Γιατί δεν είναι παρών εδώ σήμερα ο κ. Δήμαρχος; Υποτίθεται ότι συζητάμε την υλοποίηση της εξαγγελθείσας πολιτικής της κάθε δημοτικής αρχής για το υπόλοιπο της 4ετίας. Ποιος θα ακούσει τη γνώμη και τις προτάσεις των πoλιτών; Θα τις λάβει κανείς υπόψη;

Πώς εξασφαλίζεται η καθολική συμμετοχή που απαιτεί ο νόμος πάνω στην διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό; Κυρίως όταν, είναι αδύνατον να γίνει συζήτηση για τα κονδύλια και για τον προϋπολογισμό υλοποίησης των προτεραιοτήτων που είδαμε στο φυλλάδιο, εφόσον η όλη διαδικασία πρέπει να έχει λήξει βάσει του Νόμου έως 31 Ιουλίου?

Επίσης, υπάρχει δυστυχώς ελλιπής πληροφόρηση, δεν υπάρχουν διαθέσιμα κάποια στατιστικά στοιχεία απαραίτητα για τον Σχεδιασμό, όπως πχ. πόσοι στον δήμο μας είναι νέοι, πόσοι άνδρες, πόσες γυναίκες, στοιχεία απασχόλησης, πόσοι είναι οι άνεργοι και σε ποιες ηλικίες, μετανάστες, κλπ, και κυρίως τι γίνεται με τους πόρους που απαιτούνται να διατεθούν. Πάνω σε αυτό, είναι κρίσιμο το πως προσδιορίζει τη θέση του ο Δήμος σε ό,τι αφορά την ασκούμενη οικονομική πολιτική στην Αυτοδιοίκηση και για ποιες προτεραιότητες προτίθεται να διεκδικήσει κονδύλια. Για μας ο δήμος για να υποστηρίζει τις ανάγκες των πολιτών, πρέπει να είναι διεκδικητικός, και να είναι στο πλευρό των δημοτών σε δίκαιες συλλογικές διεκδικήσεις τους.

Και τέλος, που μπορεί να ''διαβάσει'' κανείς στο έντυπο που κυκλοφόρησε, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της πόλης μας; Χωρίς το εξώφυλλο μπορεί να ταιριάζει σε κάθε αστικό δήμο. Είναι ένα κείμενο ασφαλώς γενικόλογο και μάλλον τυποποιημένο.

Για να μην αποτελέσουν νεκρό γράμμα οι βασικοί άξονες που αναφέρονται στο κείμενο που έχουμε στα χέρια μας, θα πρέπει σαφώς να εξειδικευτούν και να τους αξιολογήσουμε στη συνέχεια ως προτεραιότητες όσον αφορά τα κονδύλια που προβλέπονται να διατεθούν για την υλοποίησή τους, δηλαδή τη φάση 3 που προβλέπει ο Νόμος, και δυστυχώς όπως είπαμε, λήγει τέλη Ιουλίου, δηλαδή δεν θα διαβουλευτούμε καθόλου πάνω στο «δια ταύτα»…

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Για την δημοκρατική ριζοσπαστική αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, η σχέση του Δήμου με τους δημότες και οι συμμετοχικές διαδικασίες είναι βασική προτεραιότητα.

Το επιχειρησιακό σχέδιο και η εν λόγω «διαβούλευση» - πολύ περισσότερο υπό την πίεση του χρόνου που υπάρχει - δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει ή να υποκαταστήσει τον συνεχή και σε πραγματικό χρόνο διάλογο που θα έπρεπε και θα πρέπει να γίνεται στα πλαίσια της λειτουργίας του δήμου για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα.

Όταν λείπει αυτός ο ουσιαστικός διάλογος, η εν λόγω διαβούλευση πολύ φοβούμαστε, παίρνει τεχνοκρατικό χαρακτήρα και μόνον.

Για μας παραμένει θέμα πρώτης προτεραιότητας η συμμετοχή των δημοτών στα τεκταινόμενα της πόλης και του δήμου, η σχέση διαλόγου της δημοτικής αρχής με τους δημότες, τους φορείς και τα κινήματα πολιτών, η ανοιχτές λειτουργίες και η διαφάνεια, η πλήρης ενημέρωση των δημοτών, η δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, η υποστήριξη συμπεριφορών, θεσμών και υποδομών που ενθαρρύνουν την συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, δημοτική αρχή πρέπει να δείξει έμπρακτα διάθεση ανοικτού διαλόγου πχ.
- καλώντας, με δικαίωμα λόγου, εγκαίρως και ενημερώνοντας τους συλλογικούς φορείς της πόλης και τους πολίτες (με ηλεκτρονικό τρόπο ή/και με αεροπανό) για τις ημερομηνίες σύγκλισης και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης των ούτως ή άλλως ανοικτών Δημ. Συμβουλίων,
- καθιερώνοντας ανοικτά ΔΣ για όλα τα νομικά πρόσωπα, όπου οι ενδιαφερόμενοι δημότες γονείς, μαθητές, ηλικιωμένοι, νέοι αθλούμενοι ή με πολιτιστικές ανησυχίες κλπ., θα καλούνται εγκαίρως και θα μπορούν να συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου.

Σε ό,τι αφορά τον Σχεδιασμό, εμείς θα θέλαμε να έχουν συνεδριάσει και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και να έχουν εμπλακεί ιδιαιτέρως και οι εργαζόμενοι στον Δήμο καθώς και όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Εμείς πάντως, θέλοντας παρόλα αυτά να συμβάλλουμε και επειδή παίρνουμε πολύ σοβαρά τις προσκλήσεις για διάλογο στη πόλη μας και παρά την απουσία του κ. Δημάρχου εδώ – έχουμε να πούμε τα εξής:


Κοινωνική πολιτική

Για μας, αποτελεί προτεραιότητα η ενθάρρυνση μέτρων για τους ασθενέστερους, τους οικονομικά ασθενέστερους, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των νέων χωρίς δουλειά. Θα έπρεπε στα πλαίσια αυτά, το Σχέδιο να περιλάμβανε στοιχεία και μέτρα για την απασχόληση των νέων στην πόλη μας, την ανεργία και την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος.

Αναβάθμιση της ζωής μας χωρίς υπεράσπιση του εισοδήματός μας από την ακρίβεια δεν μπορεί να γίνει. Και η ακρίβεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με μικρά και μεγάλα μέτρα. Από την διατήρηση των δωρεάν και χωρίς τροφεία παιδικών σταθμών (η εισαγωγή τροφείων δεν υπήρχε στις προγραμματικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής), μέχρι τη μείωση των δημοτικών τελών σε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σε άνεργους και σε μετανάστες.


Ποιότητα Ζωής - Περιβάλλον και ελεύθεροι χώροι στην πόλη μας

Η πόλη έχει πλέον απίστευτη δόμηση κατά συνέπεια υπάρχει σοβαρότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα, για το οποίο πρέπει να γίνουν σοβαρότερες επεξεργασίες και εάν και εφόσον έχουν γίνει, να υλοποιηθούν το γρηγορότερο.

Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στο ΙΧ και να υποστηρίξουμε τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, το ποδήλατο, καθώς και άλλα μέτρα για την αποθάρρυνση της χρήσης του ΙΧ στην πόλη και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής πλατείας.

Στα πλαίσια αυτά, πρέπει να το πούμε, η Νέα Σμύρνη έρχεται δυστυχώς πρώτη στις μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων, όζοντος και σωματιδίων. Ο δήμος θα πρέπει να οργανωθεί στο θέμα αυτό, να ενημερώνεται σε μόνιμη βάση από τις αρμόδιες αρχές, να ενημερώνει και τους πολίτες για όρια συναγερμού και να λάβει και μέτρα πρόληψης.

Εμείς, με δεδομένη την απίστευτη δόμηση της πόλης και τα κυκλοφοριακά προβλήματα, είμαστε υπέρ των όσο το δυνατόν ηπιότερων χρήσεων γης. Κάθε παραπέρα τσιμεντοποίηση μας βρίσκει αντίθετους γιατί δημιουργεί ασφυκτικές πλέον συνθήκες ζωής.

Στα πλαίσια αυτά, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να γίνει ένας ευρύς και ουσιαστικός διάλογος στην πόλη για το μεγάλο θέμα της δημιουργίας ενός υπερ-τοπικού εμπορικού κέντρου στο στάδιο του Πανιωνίου. Εάν γίνει αυτό, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ποιότητα της ζωής στην πόλη. Πρέπει να υποστηρίξουμε όλοι μας μόνον ό,τι είναι στα ανθρώπινα μέτρα και φιλικό προς το αστικό περιβάλλον που ζούμε και τους υπάρχοντες ελεύθερους χώρους, και να επιφυλαχθούμε απέναντι σε μεγαθήρια για εμπορική δραστηριότητα και επαγγελματικό αθλητισμό.

Επίσης, θέλουμε να τονίσουμε το θέμα της ύπαρξης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κτίρια της πόλης, και μάλιστα σε σημεία απολύτως ακατάλληλα, όπως σε πυκνοδομημένες γειτονιές, δίπλα σε σχολικά συγκροτήματα κλπ. Υπό την πίεση των κατοίκων, έχει σηκωθεί το θέμα. Ο δήμος πρέπει να καταγράψει όλες τις κεραίες, να ερευνήσει τη νομιμότητά τους και να λάβει μέτρα.

Να προτείνουμε επίσης,
• ο δήμος να έχει σχέδιο και για τη πολιτική προστασία, πχ σε περιπτώσεις σεισμών και
• να δημιουργήσει ιστοσελίδα ώστε να υπάρχει αμφίδρομη σχέση ενημέρωσης των δημοτών και της δημοτικής αρχής.

Τέλος, σχετικά με το τι είδους δημοτικές υπηρεσίες θέλουμε, χρειάζεται να γίνει επίσης μια συζήτηση. Στα πλαίσια αυτά, για μας έχει σημασία και τι εργασιακές σχέσεις θέλουμε να έχουν οι δημοτικοί μας υπάλληλοι – πρέπει να υποστηρίζουμε τις εργασιακές σχέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (κι όχι πχ stage). Και αναρωτιόμαστε, για ποιο λόγο συζητάμε για ανεξάρτητους οργανισμούς από την διοικητική λειτουργία του Δήμου και τον έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα ΝΠΙΔ (πχ. χορηγίες από ιδιώτες στη βάση της ανταποδοτικότητας);;

Τελειώνοντας, επιτρέψτε μας να πούμε ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε πιο απαιτητικοί στα περί του Δήμου μας, στοχεύοντας στην παραγωγή του καλύτερου έργου ο καθένας στον τομέα του, αλλά κυρίως, στοχεύοντας στην ανάδειξη του αξιακού φορτίου και των δυνατοτήτων που προσφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι θεσμοί της για την εκπαίδευση των δημοτών, για την αλλαγή της νοοτροπίας και την διασφάλιση της συνεχούς συμμετοχής των πολιτών στη δημόσια ζωή της πόλης κι όχι μόνο ανά 4ετία, στις δημοτ. εκλογές.

16 Ιουλ 2008

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Κανείς δεν έχει το δικαίωµα να µας οδηγεί στα όρια της εξαθλίωσης. Δεν πρόκειται να συµβιβαστούµε µε τη µιζέρια που επιβάλλουν σε εµάς και τα παιδιά µας. Η ενεργοποίηση όλων µας είναι ο µόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγµατα. Παλεύουµε στα συνδικάτα µας, δηµιουργούµε κοινωνικά µέτωπα, απαιτούµε κοινωνική δικαιοσύνη, µαχόµαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν υποκύπτουµε στην τροµοκρατία που µας ασκούν λέγοντας ότι «δεν µπορεί να γίνει τίποτα».

Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την κατάσταση που μας πνίγει

Μπροστά στην κατάσταση που προκαλεί το κύµα της ακρίβειας απαιτούνται έκτακτα µέτρα για την ενίσχυση των εισοδηµάτων των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Για την ακρίβεια που αδειάζει τις τσέπες μας ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:

Ουσιαστικές αυξήσεις σε µισθούς και συντάξεις πέραν της Γενικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας. Άµεση χορήγηση διορθωτικού επιδόµατος στους µισθωτούς και συνταξιούχους (επιπλέον των αυξήσεων που προβλέπονται από τις Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας και την εισοδηµατική πολιτική της κυβέρνησης) µε στόχο να έχουµε κατώτερο µισθό σε αξιοπρεπή επίπεδα. Το διορθωτικό αυτό ποσό προτείνουµε να είναι 200 ευρώ το µήνα το 2008 για τους χαµηλόµισθους και χαµηλοσυνταξιούχους (ιδιωτικού και δηµόσιου τοµέα) και 100 ευρώ το 2009.

Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παράταση του χρόνου επιδότησης µέχρι την εύρεση δουλειάς. Απαγόρευση των απολύσεων στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Αύξηση της φορολογίας των µεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η Ελλάδα έχει από τους µικρότερους συντελεστές φορολόγησης επιχειρήσεων στην Ευρώπη, ενώ κάθε χρόνο αυξάνονται τα έσοδα από τη φορολόγηση των µισθωτών και συνταξιούχων.

Αυστηρό και ουσιαστικό κοστολογικό έλεγχο σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης και απαγόρευση των ανατιµήσεων σε ποσοστό µεγαλύτερο από την αύξηση των μισθών.

Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθµούς των Δήµων και των εισιτηρίων στα εξωτερικά και στα απογευµατινά ιατρεία των δηµοσίων νοσοκοµείων.

Έκπτωση από τη φορολόγηση εισοδήµατος του συνόλου των τόκων για την αγορά κύριας κατοικίας.

Πάγωµα των τιµολογίων των ΔΕΚΟ και των κοινωφελών υπηρεσιών µε ταυτόχρονη ανάκληση των υπέρµετρων αυξήσεων στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και στα διόδια.

Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του Δήμου Νέας Σμύρνης μέσω του ΔΣ του Νομικού Προσώπου, να μπουν τροφεία από τον Σεπτέμβρη 2008 στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Είναι απόφαση που αλλάζει τη μέχρι σήμερα πολιτική του Δήμου στο θέμα αυτό εφόσον κάτι τέτοιο δεν συμπεριλαμβάνονταν στις προγραμματικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, και η οποία εκτός των άλλων πάρθηκε χωρίς καμιά δημόσια διαβούλευση με τους γονείς.

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης να καταψηφίσουν την απόφαση αυτή άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους γονείς που έχουν παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου να παλέψουν μαζί μας για την ανάκληση της απόφασης.


ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης

15 Ιουλ 2008

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης

Την Πέμπτη 19/06/08, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη 4η Ανοικτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης με μεγάλη συμμετοχή φίλων και συντρόφων.

Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση και πήραν τον λόγο πολλοί ομιλητές και ομιλήτριες. Ανάμεσα στα άλλα:


1. Έγινε συνοπτική ενημέρωση για το κλίμα τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις από την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου στην Αθήνα.

2. Έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ της Ν. Σμύρνης την τελευταία περίοδο.

3. Προσδιορίστηκαν ως άξονες δράσης για την αμέσως επόμενη περίοδο: α) εξορμήσεις για την ακρίβεια και την υποστήριξη του λαϊκού εισοδήματος β) στήριξη των κινήσεων των πολιτών της πόλης μας για θέματα ποιότητας ζωής στην πόλη που βρίσκονται σε εξέλιξη.

4. Έγινε συζήτηση για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης στην δημόσια διαβούλευση για το στρατηγικό σχεδιασμό και το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δ. Ν. Σμύρνης την αμέσως επόμενη περίοδο (αποφασίστηκε να υπάρξει συγκεκριμένη παρέμβαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης).


Τέλος, τη Συνέλευση απασχόλησε ιδιαίτερα η στάση των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή οι οποίοι απείχαν κατά την ψηφοφορία για την Ευρωσυνθήκη, διαφοροποιούμενοι έτσι από την ομόφωνη κεντρική πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ (ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη, δημοψήφισμα ΤΩΡΑ
εκτιμώντας ότι αυτή η επιλογή των 4 βουλευτών δεν είναι σύμφωνη με τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βοηθά πολιτικά το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αντιθέτως του δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες. Από τις τοποθετήσεις, προέκυψε η θέληση της συνέλευσης για την διαμόρφωση και την αντίστοιχη δέσμευση για ενιαία στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ιδιαίτερα σε θέσεις που είναι κοινά αποδεκτές ή αφορούν κεντρικά πολιτικά ζητήματα.

Σήμερα, που η ακρίβεια καλπάζει, τα λαϊκά εισοδήματα συρρικνώνονται, και η ανεργία και η υποαπασχόληση φουντώνουν και το πολιτικό σύστημα είναι σε κρίση για τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα, ο κόσμος προσβλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παλεύει για τη δημιουργία ενός ενωτικού μετώπου κατά της ακρίβειας και της νέας λιτότητας.

9 Ιουλ 2008

Πρόγραμμα Διεθνιστικού Φεστιβάλ, 11-13 Ιουλίου


Πρόγραμμα Διεθνιστικού Φεστιβάλ
11-13 Ιουλίου - Γεωπονική Σχολή

Παρασκευή 11 Ιουλίου
Ενημερώσεις - παρουσιάσεις
7.00: Όχι στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία & Β. Κουρδιστάν - Διοργανώνεται από τη Βαλκανική Διάσκεψη Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων)
7.00: Η Ευρώπη ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Νορβηγία, Ιταλία, Βρετανία)
Κεντρική εκδήλωση
8.30: Οι εξεγέρσεις των φτωχών και των πεινασμένων (Νέο Κ.Κ. Αϊτής, Επαναστατικό Κ.Κ. Αργεντινής, Κ.Κ. Αιγύπτου, Action - Κονγκό)
9.00: Συναυλία
Ojos de Brujo SoundSystemImam Baildi+ Ska Bangies

Σάββατο 12 Ιουλίου
Ενημερώσεις - παρουσιάσεις
7.00: Βαλκάνια: Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό (Σερβία, ΠΓΔ Μακεδονίας, Αλβανία, Τουρκία & Β. Κουρδιστάν - Διοργανώνεται από τη Βαλκανική Διάσκεψη Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων)8.30: Αγώνες και κινήματα αντίστασης στην Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Χώρα των Βάσκων, Ολλανδία, Ιταλία)
Κεντρικές εκδηλώσεις
7.00: Ανατροπές και επαναστάσεις στον 21ο αιώνα (Νεπάλ, Βενεζουέλα, προβολή ντοκιμαντέρ από τη Βενεζουέλα)
8.30 Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας στην Παλαιστίνη (κεντρική ομιλήτρια: Λεϊλά Χάλεντ)
9.00: Συναυλία
Fun – Da – MentalΡόδες+ δαμόκλειος σπάθη, οργή

Κυριακή 13 Ιουλίου
Ενημέρωση
7.00: Το παγκόσμιο αντιμπεριαλιστικό κίνημα (Παλαιστίνη, Ιταλία, ΗΠΑ)Κεντρικές εκδηλώσεις
7.00: Νέοι εργαζόμενοι - Νέες αντιστάσεις (UDP/Μπλόκο της Αριστεράς - Πορτογαλία, Precarii - Ιταλία, LCR - Γαλλία)
8.30: Η Αριστερά σήμερα (Πέτρος Παπακωνσταντίνου-δημοσιογράφος, Παναγιώτης Λαφαζάνης – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρίστος Κατσούλας - ΚΟΕ)9.00: Συναυλία
Μάρθα Φριντζήλα – Β. Μαντζούκης / BaumstrasseMatisse+ Coup de grace

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν:εκθέσεις, βιβλιοπωλεία, εστιατόρια, μπαρ, παιδότοπος,περίπτερα συλλογικοτήτων κι οργανώσεων απ' όλη τη χώρα.

1 Ιουλ 2008

Φεστιβαλιζόμαστε!



13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.

4, 5 και 6 Ιουλίου 2008 Πάρκο Γουδή (είσοδος από Κατεχάκη)
Για να ακουστούν δυνατά όσοι και όσες δεν έχουν φωνή: Οι μετανάστες και οι μετανάστριες, οι πρόσφυγες, οι ομοφυλόφιλοι και οι λέσβιες, οι φυλακισμένοι, οι ψυχικά πάσχοντες, οι επισφαλείς και οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι.

Από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου 2008 στο πάρκο Γουδή (είσοδος από Κατεχάκη). Μια γιορτή για όσους θέλουν να φωνάξουν ενάντια στη σιωπή που τους επιβάλλεται. Μια διαδήλωση για όσους τους πνίγουν τα σύνορα στο Αιγαίο ή την Ομόνοια, στην οικοδομή ή το άσυλο. Μια μάζωξη όσων δεν θέλουν πια να ζουν χώρια, ο καθένας για τον εαυτό του.

Θα βρεθούμε στο πάρκο Γουδή για πρώτη φορά. Για να συνεχίσουμε όσα εδώ και καιρό έχουμε αρχίσει, για να αρχίσουμε όσα θα χρειαστεί για καιρό να συνεχιστούν. Για να μιλήσουμε για τη βαρβαρότητα του ρατσισμού, αλλά και για την ελπίδα του αγώνα, για να κουβεντιάσουμε για τα σύνορα και τη Μανωλάδα, για να δοθεί ο λόγος στα παιδιά της δεύτερης γενιάς, σε όλα τα παιδιά που η γενιά τους θεωρείται δεύτερη και παρακατιανή.

Με τους Soul Rebel Brass Band από τη Νέα Ορλεάνη (μαζί τους οι Mc Yinka & Lady Faye και Paris Strother and friends (Νέα Υόρκη)) να παίζουν το soundtrack της άλλης Αμερικής που επιμένει να δημιουργεί κόντρα στο ρατσισμό, τη φτώχεια και την καταστροφή. Αλλά και με τους πιο κοντινούς μας Αλκίνοος Ιωαννίδης + Camvas, Φοίβο Δεληβοριά, Κρίστη Στασινοπούλου, Closer, Sigmatropic, Berlin Brides, Christabel Etheriel, Δημήτρης Μπασλάμ με το παιδικό παραμύθι Αγησίλαγος, Al Mahaba, Δανάη Παναγιωτοπούλου. Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται το μεγάλο αφιέρωμα στα συγκροτήματα της δεύτερης γενιάς των μεταναστών. Μια γιορτή για όσους δεν έχουν φωνή, αλλά ονειρεύονται νέες γλώσσες και μπορούν ακόμα να ακούσουν τις φωνές των ονείρων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ


-----



1o Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας στην Ελλάδα
Αθήνα, 11-13 Ιουλίου 2008
Ο κόσμος μας ανήκει!

Τρεις μέρες συνάντησης νέων από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή.

Τρεις μέρες συνάντησης κινημάτων, οργανώσεων, πρωτοβουλιών νεολαίας ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο, την ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση.

Τρεις μέρες με συζητήσεις και εργαστήρια για τις αντιστάσεις της νεολαίας σε όλο τον κόσμο και με ενημερώσεις από σημαντικά κινήματα.

Τρεις μέρες πολύμορφων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με μεγάλες συναυλίες, δρώμενα, βιντεοπροβολές, εκθέσεις.
Διοργάνωση: ΚΟΕ