29 Μαΐ 2007

Για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες

Κάλεσμα

της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη

Στη ζώνη του Ελληνικού αλλά γενικά και στην υπόλοιπη ζώνη του Αργοσαρωνικού το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία όλο και περιορίζεται. Οι ακτές εκχωρούνται στους έχοντες και κατέχοντες και οι πολίτες και τα παιδιά τους δεν χαίρονται πλέον τους (πρώην…) ελεύθερους χώρους. Τα νυκτερινά κέντρα και οι διάφορες «ιδιωτικές πρωτοβουλίες» έχουν τοποθετήσει κάγκελα παντού. Σχεδιάζουν και χειρότερα.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παραχώρησαν σε «υμέτερους» τα φιλέτα της παραλίας. Οι τελευταίες εξελίξεις έφεραν πιεστικά στην επικαιρότητα το πρόβλημα της ασυδοσίας που κυριαρχεί στην παραλία.

Διεκδικούμε:
- Οι χώροι να παραχωρηθούν στους Δήμους και στους πολίτες της Αθήνας.
- Να διαμορφωθούν συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης σε όλη την ακτογραμμή, δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο.
- Να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο οποιασδήποτε δόμησης πέραν της σημερινής και να κατεδαφισθούν τα αυθαίρετα όπου εξακολουθούν να υφίστανται.
- Το λιμάνι στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας να παραμείνει ναυταθλητικό.
- Οι χώροι από Πειραιά έως και Βουλιαγμένη να είναι χώροι ελεύθερης πρόσβασης και χρήσης, χώροι αθλητισμού, πολιτισμού και με σεβασμό στο περιβάλλον. Χώροι ήπιων ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Η απεργία πείνας του Δημάρχου Ελληνικού και οι πρωτοβουλίες που οργανώνει ο Δήμος την Τετάρτη 30η Μαΐου 2007 μαζί με τη συμπαράσταση κινημάτων και ενεργών πολιτών, των ΟΤΑ του Λεκανοπεδίου και πολλών θεσμικών παραγόντων, αναδεικνύουν τη σημασία της παρέμβασης των περιβαλλοντικά ευαίσθητων και υπεύθυνων πολιτών. Είμαστε πολλοί!

Ο αγώνας αυτός μας αφορά και εμάς.

Καλούμε τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης να συμπαρασταθούν στο αγώνα του Δήμου Ελληνικού.

Δεν αφήνουμε το περιβάλλον μας να υποβαθμίζεται.
Δεν αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς.
Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι υπόθεση όλων μας.

Ελεύθερες παραλίες για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.